Večji dogodki v letu 2020

KDAJ: 1. januar 2020 - 31. decembra 2020

PODMORNIČARSKI VIKEND – ODPOVEDAN!!!

18. in 19. april 2020 – verjetno bo prestavljen na drug termin

Podmorničarski vikend je vsakoletni spomladanski tematski vikend, s katerim v Parku vojaške zgodovine vsako leto obeležujejo obletnico prihoda podmornice P-913 Zeta. Prireditev poteka v sodelovanju z nekdanjimi podmorničarji iz Društva Podmorničar, ki ob tej priložnosti obiskovalce popeljejo v notranjost podmornice in jim razkrivajo skrivnostni svet življenja in dela pod morsko gladino.

POHOD PO KROŽNI POTI VOJAŠKE ZGODOVINE

17. maj 2020

Pohod po Krožni poti vojaške zgodovine je športno-rekreacijski dogodek z vojaškozgodovinsko vsebino. Udeleženci dogodka se v 4-urnem pohodu po 15 km dolgi Krožni poti vojaške zgodovine izpred Parka vojaške zgodovine najprej vzpnejo do hriba Primož, kjer si ogledajo podzemno utrdbo Alpskega zidu. Naslednji postanek je na vrhu Šilentabra, na katerem je nekdaj stal največji utrdbeni sistem na Slovenskem. Sledi spust v dolino in okrepčilo na turistični kmetiji Pri Andrejevih ter povratek v Park vojaške zgodovine.

TANKOVSKI VIKEND

30. in 31. maj 2020

Tankovski vikend je vsakoletni spomladanski tematski vikend, s katerim v Parku vojaške zgodovine poskrbijo za pestro predsezonsko dogajanje. V okviru prireditve so organizirane demonstracijske vožnje vozil voznega dela zbirke Parka vojaške zgodovine, kjer lahko obiskovalci prisostvujejo prikazu moči in mobilnosti vojaške oklepne tehnike.

POLETNA MUZEJSKA NOČ

20. junij 2020

V okviru vseslovenskega promocijskega dogodka Poletna muzejska noč Park vojaške zgodovine obiskovalcem v popoldanskih in večernih urah omogoči brezplačen obisk zbirk in razstav. Poletno muzejsko noč v Parku vojaške zgodovine vsako leto spremlja tudi pester program dogajanja.

EUROPA TRUCK TRIAL

4. in 5. julij 2020

Europa Truck Trial je evropsko tekmovanje v spretnostni vožnji kamionov po izjemno zahtevnem terenu. V tem tekmovanju čas, v katerem kamion prevozi določen del proge, ne igra pomembne vloge. Najpomembneje je, da kamion premaga ekstremne razmere na progi brez napak. Da mu to uspe se mora približati mejam mogočega in jih včasih celo preseči!

FESTIVAL VOJAŠKE ZGODOVINE

18.–20. september 2020

Festival vojaške zgodovine je največja prireditev v Parku vojaške zgodovine, ki vsako leto že tradicionalno poteka na tretji vikend v septembru. V okviru prireditve so za obiskovalce najbolj atraktivni ponazoritev vojaškega spopada, prikaz življenja v različnih vojaških taborih in demonstracijske vožnje oklepnih vozil. Program Festivala vojaške zgodovine dopolnjujejo tudi otvoritve novih razstav, zanimiva predavanja, vodenja po razstavah in druge zanimive vsebine.